Május végén tartottuk az EMK egykori hallgatói számára alumnitalálkozónkat. Vannak egészen régi hagyományok, meg újabbak is, ez a program az utóbbiak közé tartozik. Tavaly rendeztük meg először azzal a céllal, hogy a nálunk végzett egészségügyi menedzserek ne veszítsék szem elől egymást. A programra ezúttal is az akadémiai év vége felé került sor. Az időjárás kegyes volt, a szünetekben a résztvevők kellemes napsütésben diskurálhattak a régen látott ismerősökkel. Bár a rekkenő hőségre is fel voltunk készülve a tavaly nagy sikert aratott fröccsbusznak köszönhetően, a kánikulát végül szerencsésen megúsztuk.

Délelőtt az egészségügyi menedzser MSc program vezetőjeként Dr. Antal Zsuzsanna számolt be az aktualitásokról. Dr. Szócska Miklós igazgató, dékán köszöntője elmaradhatatlan eleme ezeknek az alkalmaknak. A szakmai program fókuszában idén is több aktuális, sokakat érdeklő téma szerepelt. A betegbiztonság és a minőségügy kérdéseiről Dr. Lám Judit és Safadi Heléna vezetésével vitatkozhattak a résztvevők. A workshopot az EMK-ban megszokott interaktivitás, mások véleményére való nyitottság és kíváncsiság jellemezte.

Megtárgyaltuk az EMK jelenét és jövőjét, természetesen reflektálva az egészségügy aktuális történéseire is. Az egészségpolitikai aktualitásokról Dr. Szondi Zitával, az OKFŐ főigazgató-helyettesével Dr. Sinkó Eszter cserélt eszmét. A Semmelweis Egyetem vezetését Dr. Alpár Alán rektorhelyettes képviselte, aki éppen öt éve szerzett oklevelet az Egészségügyi Menedzserképző Központban.

A digitális egészségügyben rejlő lehetőségek aktuálisabbak, mint korábban bármikor. Ebben a témában Dr. Győrffy Balázs, Lázár Mária, Dr. Belicza Éva és Kováts Tamás inspiráló előadásait hallgathatták meg az érdeklődők.

A délutáni kerekasztal-beszélgetés résztvevőit – szintén a hagyományoknak megfelelően – az idén jubiláló évfolyamok tagjai közül kértük fel. Az egészségügyi ellátórendszer különböző területeiről érkező szakemberek más-más nézőpontból vitatták meg a felmerülő kérdéseket. Dr. Pásztélyi Zsolt, Dr. Cserháti Péter, Dr. Hupuczi Petronella, Dr. Ézsi Robin és Dr. Szijártó Attila mellett Dr. Sinkó Eszter dékánhelyettes vett részt a diskurzusban. A moderátor személye garanciát jelentett az oldott hangulatú párbeszédre.

Az együtt töltött napot a szokásoknak megfelelően, kötetlen beszélgetéssel zártuk. A teraszon egészen sötétedésig folyt a szó az egészségügy aktuális kérdéseiről. Őszintén reméljük, hogy jövőre legalább ennyien, és legalább ilyen jó hangulatban tölthetjük ismét együtt az alumninapot.

Dr. Bálity Csaba

 Copyright 2024 © EMK Alumni All Rights Reserved | Designed by absoluteweb.hu | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum |Kapcsolat

Jelentkezz be az adataiddal

Elfelejtetted az adataid?